ПРОВЕДЕНИ ИНТЕРАКТИВНИ ОБУЧЕНИЯ С МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА И ЦЕНТЪРА ЗА РАБОТА С ДЕЦА НА УЛИЦАТА

На 28 и 29 август 2017 г. експерти от Сдружение БМФ и БАРТ с подкрепата на община Костинброд проведоха интерактивни обучения с младежите от Центъра за обществена подкрепа и Центъра за работа с деца на улицата в община Костинброд по проект “Живей активно – инициатива на Български Младежки Форум и община Костинброд”.

В рамките на първия ден, участниците се запознаха с някои от основните зависимости, пред които са изправени младите хора на възраст между 15 и 18 години, а именно наркотиците, алкохола и тютюнопушенето, как да ги разпознават и да се предпазват от тях.

По време на втория обучителен ден, основна тема на дискусиите бяха зависимостите към хазарт и интернет. С помощта на форми на неформално образование като ролеви игри и форум-театър, младежите бяха поставени в ситуации, в които трябва да взимат сериозни решения за превенция на зависимостите с цел опазване на своето здраве и това на околните.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2017 г., направление „Активизирай младите“.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: