ПРОВЕДЕНИ ИНТЕРАКТИВНИ ОБУЧЕНИЯ С МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА И ЦЕНТЪРА ЗА РАБОТА С ДЕЦА НА УЛИЦАТА

На 28 и 29 август 2017 г. експерти от Сдружение БМФ и БАРТ с подкрепата на община Костинброд проведоха интерактивни обучения с младежите от Центъра за обществена подкрепа и Центъра за работа с деца на улицата в община Костинброд по проект “Живей активно – инициатива на Български Младежки Форум и община Костинброд”.

В рамките на първия ден, участниците се запознаха с някои от основните зависимости, пред които са изправени младите хора на възраст между 15 и 18 години, а именно наркотиците, алкохола и тютюнопушенето, как да ги разпознават и да се предпазват от тях.

По време на втория обучителен ден, основна тема на дискусиите бяха зависимостите към хазарт и интернет. С помощта на форми на неформално образование като ролеви игри и форум-театър, младежите бяха поставени в ситуации, в които трябва да взимат сериозни решения за превенция на зависимостите с цел опазване на своето здраве и това на околните.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2017 г., направление „Активизирай младите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: