Среща на БАРТ с „Мисия на гарата“

На 24.01.2019 г. представители на БАРТ посетиха Фондация „Мисия на гарата“ в Хавбург, Германия.

Основната цел бе, представителите на БАРТ да се запознатя на терен със социалните услуги за хора с увреждания предлагани  в общноста.

Едно от първите неща, които би впечетлило посетителите на Централната гара в Хамбург е дейността на Фондация „Мисия на гарата“ или „Bahnhofs Mission“.

Името на тази организация е много популярно между чужденците в цяла Германия. Фондацията има представителства в над 100 гари в цялата страна. Мисията на тази организация е да подпомага нуждаещи се от помощ при пътуване хора с увреждания, малки деца, които се налага да пътуват сами, бездомни хора, и още много други каузи.

Интересен факт е, че финансирането на тези дейности идва от Евангелската и Католическата църква, от общината на Хамбург и частни дарители.

Непосредствената близост на разположението на офисите на тази организация до самите гари ги прави забележими още при пристигане на нуждаещите се, така че те бързо да могат да се свържат с тях ако имат нужда от подслон, храна, чисти дрехи или придружител-асистент. Около 10 % от работещите за „Мисия на гарата“ получават средства за труда, който полагат, останалите 90% от работещите са доброволци.

Ако имате предвидено пътуване във някой от по-големите градове в Германия, винаги може да потърсите помощ, ако се нуждаете от такава. Ето и как може да се свържете с нашите партньори от „Мисия на гарата“ в Хамбург, Германия.

Телефон: (040)39184400

https://www.bahnhofsmission.de

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: