Кои са предиззвикателствата пред фирми на хора с увреждания

PauseUnmuteLoaded: 100.00%Remaining Time -0:03Picture-in-PictureFullscreenгледано: 2340Още видео

Рейтинг 1
Рейтинг 2
Рейтинг 3
Рейтинг 4
Рейтинг 5

0 гласаПазарът на труда за хората с увреждания е изключително стагниран, като в момента множество фирми в този подсегмент са пред опасност от фалит. Това обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Евгени Митев, съосновател и председател на управителния съвет на Фондация „Синергия“.ОЩЕ ПО ТЕМАТАКак се справи социалното предприемачество в коронакризата?Заслужава ли си рискът при създаването на модел за социално предприемачество?Намират ли изява хората със затруднения в социалното предприемачество

„Пазарът на труда е изправен пред доста голямо предизвикателство – един от нашите проекти, свързан с екип от масажисти от хора с увреждания, почти няма дейност, тъй като няма търсене“, разкри социалният предприемач.

Според него това е още един източник на несигурност в момента.

Евгени Митев посочи, че за да бъде намалена тази несигурност започна проектът „Да бъдем на една страница – гласът на незрящите“, финансиран от Програма „Фонд Активни граждани“.

Неговата цел е да предостави на незрящите възможността сами да формират екип, с който да поддържат информационно-медийна платформа.

„Проектът започна току-що и провеждаме анкета, за да можем да попитаме в самата общност на хората с увреждания от какво те имат нужда, тъй като за тях е особено важно да имат достъп до достоверен източник на информация“, коментира социалният предприемач.

Той уточни, че съдържанието на информационния портал и неговото администриране е планирано да бъде изцяло от хора със зрителни увреждания. Евгени Митев се надява, че в него ще има само достоверна и проверена информация.

„Аз съм изненадан колко много хора със зрителни увреждания са завършили журналистика в България и имаме доста кандатури, като е предизвикателство за нас да селектираме най-добрите и да няма такива, които да се почувстват отхвърлени“, обясни социалният предприемач.

Защо все още е затруднен достъпът на хора с увреждания в градска среда?

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: