Можем ли да изберем Велинград като място за отдих?

На 15 и 16-ти октомври 2021 г. екип на БАРТ посети, един от предпочитаните за целогодишен отдих Велинград. Целта на посещението бе да се извърши мониторинг, и оценка на достъпността, както на градската инфраструктура, така и на местата предлагащи балнеолечебни процедури на хора с увреждания. От направената двудневна обиколка на градът, посетените 10 хотела и 3 почивни станции нашите специалисти стигнаха до следните заключения:

Велинград разполага с добре изградена и достъпна за хора с увреждания градска среда. Достъпна е централната градска част, също така и градския парк, Историческият музей е изцяло достъпен с помощтта на финансиране на проект от Агенция за хората с увреждания. Желаещите да се възползват от правото си на балнеолечение имат възможност да избират от множество места за настаняване, но ние препоръчваме 4 обекта, които можете да откриете ТУК.

Цените на които може да резервирате вашата почивка започват от 40 лева за ден и в тях са включени: закуска, обяд, вечеря и процедури изписани от лекар, който е извършил преглед при настаняване в съответното място.

Повече информация за лечебните свойства на минералните извори, може да откриете в раздел Балнеолечение.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: