Коледното Село в Чавдар

На 17 и 23.12.2023 г. членове на БАРТ с трайни увреждания посетиха Коледното Село в Чавдар и Археологически парк „Тополница“.

В парка се намира и голяма експозиционна зала, в която се разказва историята на намерените седем културни пласта в селищната могила и артефакати, които говорят за уседналия начин на живот и за поминъка на населението. В непосредствена близост до парк „Тополница“ се намира параклис „Света Петка“. Според преданието тук са пренощували останките на светицата при пренасянето им в Търново по нареждане на цар Иван Асен II. Ще посетим и Коледния базар в селото, който стана традиционен от няколко години.
Коледното село на България се проведе за трета поредна година с още повече приятни изненади и настроение на площад „Васил Левски“.
Освен на коледни изненади, открита музикална сцена, театър, зона с местни продукти, немски специалитети, коледни сладкиши, греяно вино, както и базар на изкуствата с художествени занаяти, тази година посетителите имаха възможността да се насладят и на по-богата и разнообразна културна програма за малки и големи.

%d блогъра харесват това: