Google улеснява хората със зрителни проблеми, скоро ще може да чете уебсайтове

Google обяви по време на CES 2020, че Google Assistant скоро ще може да чете уебсайтове на потребителите. Това ще улесни достъпа до информация на хората със зрителни проблеми.

А още по-добрата новина е, че Google ще превежда текстовете от 42 езика преди да ги прочита, ако те са на такъв, който потребителят не разбира.

Всичко, което е необходимо да се направи, е да се зареди сайтът на телефон с Android, а след това да се зададе гласова команда: „Hey Google, read it“ или „Hey Google, read this page“. След това Google Assistant се заема със самото четене.

Гласът на Google Assistant е започнал да звучи не толкова роботски, благодарение на подобрения, които компанията направи в гласовите си активи, но изглежда, но ще звучи малко странно при прочитането на цяла статия или история с механичен глас.

Google твърди, че работи по „включването на автоматично скролване и възможности за подчертаване“, така че текстът да се следи, докато асистентът го чете, макар че тази функция едва ли ще е готова до пускането на функцията.

Очаква се Google Assistant да започне да предлага новата възможност по-късно тази година. Тя ще е ексклузивна само за телефони с мобилната операционна система Android.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: