25.07.2021 г. Еднодневна екскурзия до Крепост Кракра, Гигински манастир и Радомир

На 25.07.2021 г. БАРТ организира за своите членове Еднодневна екскурзия до Крепост Кракра, Гигински манастир и Радомир

ПРОГРАМА

Отпътуване в 8:30 ч. от Автогара Серидка по маршрут София – Перник-Радомир.
Посещение на средновековната Пернишка крепост Кракра, разположена на скалисто плато в югозападната част на град Перник. Запазените останки очертават многоъгълна крепост, за която се смята, че е построена по времето на хан Омуртаг (IX в.). Допълнителна атракция за туристите са катапултите и стенобойните оръдия, разположени край една от крепостните стени.
Посещение на водопад „Бучалото“ в Радомир. Необичайно за традиционната градска среда, сред приятно подреден природен кът– малък водопад дарява свежест и прохлада през цялата година. Нарекли са го съвсем подходящо – „Бучалото“, заради характерния бучащ тътен, който се носи наоколо от водата. Височината му е около 10-12 метра. Свободно време за обяд и разходка в центъра на града.
Отпътуване към Гигински манастир Св. Св. Козма и Дамян. Намира се в подножието на връх Китка, като най-старите манастирски постройки са датирани около ХІ – ХІІ век. Гигинският манастир е наричан още и Църногорски, именно заради близката планина.Днес манастирът е реновиран и обновен, красива монашеска обител с лековитият извор даващ възможност на всеки да се възползва от лечебните свойства на водата.
Отпътуване за София. Пристигане на Автогара Сердика около 17:00 ч.

За записвания:

Телефон: 0897858975

E-mail: info@bartbg.com

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: