Почетният Консул Проф. Д-р Имайер даде безословната си подкрепа за туризма без бариери

На 23.01.2019 г. представители на БАРТ се срещнаха с Почетния  генерален консул на Република България за федералните провинции Хамбург, Бремен, Долна Саксония и Шлезвиг-Холщайн

Проф.  д-р Герд-Винанд Имайер (Dr. GerdWinand Imeyer).

След сърдечният и топъл прием, представителите на БАРТ бяха запознати с основните приоритети на Консулството на Р. България в Хамбург, а именно: информирането  на все повече хора от северните провинции на Германия за Българската култура, обичаи, традиции и възможностите за туризъм.

Връзката на Проф. Д-р Имайер с България датира още от началото на 90-те години. Тогава той за първ път посещава нашата страна в качеството си на директор на една от големите немски застрахователни компании, и така се поражда любовта му към България и по-точно Варна.

Не след дълго той получава предложение да стане Почетен Консул на Република България в Хамбург.

Несломимият дух на професора, както и неговият младежки ентусиазъм, въпреки неговите 83 години, го правят един от най-активните консули в Европа.

След като представителите на БАРТ запознаха Проф. Д-р Имайер с целите, и дейността на БАРТ, за достъпен туризъм, той изрази готовност за подкрепа на всички наши инициативи и каузи на територията на Германия.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: