Представители на БАРТ взеха участие в инфотур

В периода от 17 до 19 април 2019 г. представители на БАРТ взеха участие в инфотур организиран от Община Хасково, Община Минерални бани, Община Ивайловград и Община Свиленград.

Целта на общините организатори на мероприятието е да популяризират района като туристическа дестинация, а целта на БАРТ бе, чрез участието си в инфотура да може да направи оценка на достъпната среда и изработи подходящ туристически маршрут за лица със специфични потребности.

В рамките на инфотура, представителите на БАРТ посетиха:

Минерални бани – Терариум, Римска крепост Св. Дух, Стъпката на богородица, Шарапаните; Александровска гробница; Узунджовска църква; Монумент Света Богородица; Регионален Исторически Музей – Хасково; Регионален Исторически Музей – Кърджали; „Вила Армира“;

с. Мезек; Тракийска гробница; Средновековна крепост; Винарна „Мезек“ и Старият мост в Свиленград.

Въпреки натоварената програма представителите на БАРТ имаха възможност да установят контакти с представители на общинската администрация, уредниците на посетените туристически обекти и представители на местният бизнес, като в същото време обсъдиха и потенциала на региона за развитие на туризма без бариери.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: