02.06.2019 г. Екскурзия за посещение на Международният фолклорен фестивал „Мома пее, гора се люлее” в. гр. Сапарева баня

Отпътуване от София в 7:30 ч. от Автогара Сердика за Ресиловски манастир.
Ресиловски манастир Покров Богородичен се намира в северозападното подножие на Рила планина, на около 1,5 км югоизточно от село Ресилово. Манастирът е постоянно действаща женска обител и представлява комплекс от черква, жилищни и стопански сгради.
Свободно време за посещение на манастира и отпътуване за Сапарева баня.
Посещение на Международният фолклорен фестивал „Мома пее, гора се люлее” в. гр. Сапарева баня.
Международният фолклорен фестивал под надслов „Мома пее, гора се люлее“ ще се проведе за поредна година в рамките на Общинските празници на Сапарева баня. Самодейни състави от България и Македония ще се надпяват и надиграват в продължение на три дни – от 31 май до 02 юни. Международният фолклорен фестивал се организира от Община Сапарева баня и НЧ „От извора – 2013“.
Мястото на провеждане на фестивала е на амфитеатър Гейзера, а при лоши метеорологични условия – в салона на читалище „Просветен лъч – 1905“.
Фестивалът е с конкурсен характер, като възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.
Свободно време. В 17 ч. отпътуване за София.

За записвания:

Телефон: 0897858975

E-mail: info@bartbg.com

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: