10.08.2019 г. Посещение на Международният Джаз Фестивал в Банско

На 10.08.2019 г. за своите членове БАРТ организира посещение на Международният джаз фестивал в Банско.

ПРОГРАМА

Отпътуване от София, Автогара Сердика в 12:00 ч. за гр. Банско с кратка почивка по пътя. Около 15 ч. пристигане и свободно време за посещение на:

Църквата Света Троица
Църквата е основна забалежителност в Банско, един от символите на градчето и до преди да бъде построен храм-паметника „Свети Александър Невски“ в София е била най-голямата църква в България.

Къщата-музей Неофит Рилски
Намира се до църквата „Св. Троица“ и е роден дом на българския възрожденски книжовник Неофит Рилски. Известна е още като Бенината къща – Неофит Рилски бил от известния бански род Бенини, а светското му име било Никола Бенин.

Къща-музей Никола Вапцаров
Друга основна забележителност в центъра на Банско е родната къща на един от любимите ни български поети Никола Вапцаров, роден през 1909 г. и убит чрез разстрел през 1942 г.

Художествената галерия
Художествената галерия се намира на централния градски площад в Банско. В нея са изложени картини на български автори – популярни и не много.

От 19 до 22 ч. присъствие на Международен Джаз Фест Банско.
Програма:

  1. Mike Sax & X-Key (България)
  2. Проект на Христо Йоцов “Jazz Cats 2” (България)
  3. Гаджо Дило (Гърция)
  4. Тони Момрел със специален гост Ванеса Хейнс (Великобритания)
    *Възможни са промени в програмата на фестивала.

В 22 ч. отпътуване за София. Около 0:30 ч. пристигане на Автогара Сердика с междинни спирки на бензиностация Шел на бул. Сливница 138 и бензиностанция Лукойл на бул. Сливница 83.

За записвания:

Телефон: 0897858975

E-mail: info@bartbg.com

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: