03.03.2022 г. Звук и светлина във Велико Търново

На 03.03.2022 г. по случай Националният празник на България, БАРТ организира за своите членове с трайни увреждания Екскурзия до Велико Търново за наблюдение на светлинното шоу Звук и Светлина.

Групата посети Крепостта Царевец – туптящото сърце на Втората Българска държава и един от най-посещаваните и предизвикващи преклонение исторически паметници днес.
На 3-ти Март, Царевец е особено празничен и величествен, свидетел на Драматични обрати и славни моменти в Българската история.
Програмата продължи с посещение на църквата „Св.Четиридесет мъченика“, където е открита Иван Асеновата колона.

Разглеждане на Самоводска чаршия, запазила атмосферата си от възрожденски времена с многобройните работилници, ателиета и сувенирни магазини.
Групата имаше свободно време за обяд и разходка в центъра на града.

Който имаше желание посети Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“, популярен като „музей на восъчните фигури“, разположен в близост до хълма Царевец, в самото сърце на старопрестолния град. В него, под формата на скулптури и стенописи, са представени исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство.

От 19:30 ч. групата на БАРТ наблюдава специалното представление на Светлинния Спектакъл „Звук и Светлина“ на Царевец.

„Звук и Светлина” е гръмотевично, невероятно машабно светлинно представление, представящо драматичната история на Втората Българска държава чрез камбанен звън, специално написана музика и потоци от прожектори, преливащи един в друг. Подобни представления могат да се наблюдават най-много на още 5 места в света.

%d блогъра харесват това: